Toppfält: innehåll
Till Minne Av Jan Simons

Till minne av Jan Simons

Jan Simons

Den 11 juli nåddes vi av den dystra nyheten att Jan Simons avlidit.
Han blev 71 år.
Jan Simons var ett begrepp i svensk ishockey, inte bara i Mora IK. Han var på senare år också en omtyckt medarbetare i vår tidning Sport i Dalarna.
Simons arbetade inte bara för Mora IK utan också för att de mindre klubbarna i landet skulle få anständigt betalt när spelare försvann till storklubbarna. Ett lika aktuellt ämne idag.
Han var klubbdirektören som efter en provanställning i Mora IK blev kvar på jobbet i 37 år. Många har vittnat om hur tuff förhandlare han var och med dubbla gummiband runt plånboken. Men alltid med Mora IK:s bästa för ögonen.
Jan Simons var Mora IK, ja jag skulle vilja säga att han var mer än så. Jag brukar säga att tre personer kan gå under beteckningen Mr Mora: Anders Zorn, Mora-Nisse Karlsson och Jan Simons.
Hos oss på Sport i Dalarna hjälpte Janne till med att skaffa annonser, men han tog också aktiv del i redaktionsarbetet. Flera jobb gjordes i hans fina hus i Åmåsäng vid Siljans strand. Bland annat när vi sammanförde de gamla hårda antagonisterna Mats ”Tuppen” Lönn i Mora IK och Olle ”Mapa” Sjögren i Leksands IF. De var ständigt i luven på varann under matcherna.
Men det var lätt att få dem att berätta i närvaro av Janne Simons och även Lars ”Nubben” Andersson. Det var en härlig nostalgi och trivsel i de här fyra herrarnas sällskap.
Vi medarbetare på tidningen Sport i Dalarna är glada och stolta över att vi fått arbeta och skämtat i hans sällskap.

Text: STELLAN KVÄRRE

Knapp, skrolla upp