Toppfält: innehåll
Alla Ska Få Chansen Att Prova Utförsåkning

Alla ska få chansen att prova utförsåkning

Ungdomar testar utförsåkningFALUN. Vid fem tillfällen i vår har Skol-IF abonnerat hela Källviksbacken. Då är gratis för Skol IF:s medlemmar att åka och det bjuds även på mat. Allt för att fler ska få chansen att prova utförsåkning.

Det är fem skolidrottsföreningar inom kommunen som har ett projekt tillsammans för att fler ska få chansen att prova utförsåkning.

– Det är mestadels fredagskvällar eftersom vi tycker det är viktigt att ordna bra aktiviteter på helger och kvällar, säger Johan Plyhm som jobbar som fritidsledare på Britsarvsskolan i Falun.

– Vi vill försöka få så många ungdomar som möjligt att få testa utförsåkning, fortsätter Johan.

Vi hyr in oss i backen så det kostar inget för våra medlemmar att åka. Dessutom har vi skidlärare som hjälper nybörjarna. Skol IF har över 125 kompletta slalomutrustningar till utlåning så att alla ska få testa. Vill man låna över någon helg så går det också bra. Prata med Johan i cafeterian.

Projektet är ett samarbete med Högbo, Klarbo, där vi erbjuder de ensamkommande flyktingbarnen möjlighet att få prova svensk vintersport. Även UF-företaget GirlsUnite som driver ett integrationsprojekt som går ut på att anordna aktiviteter för nyanlända tjejer i Falun är involverade.

Fre 18 jan 16.45-20.30 backen öppen
Fre 1 feb 16:45-20:30 backen öppen
Mån 25 feb 09.00-16.00 (sportlov)
Fre 8 mars 16:45-20:30 backen öppen
Fre 15 mars 16.45-20.30 backen öppen

Klicka här för att se en film om projektet.

Text: Åsa Svensson

Ungdomar testar utförsåkning Ungdomar testar utförsåkning Ungdomar testar utförsåkning Ungdomar testar utförsåkning

 

Knapp, skrolla upp