Toppfält: innehåll
Falu BS Siktar Framåt  – Om Fem år  Ska Man Vara I Tvåan

Falu BS siktar framåt – om fem år ska man vara i tvåan

FALUN
Falu BS FK klarade med nöd och näppe nytt kontrakt i Dalafyran ifjol. Nu blickar man framåt både idrottsligt och organisatoriskt.

Målet är att inom fem år vara i tvåan med både våra herrar och damer, säger Bernard Brcic, Sportchef sedan ett halvt år tillbaka.
 En kille med en gedigen fotbollsbakgrund. Spelade i div 2 södra med BK Häcken, tolv säsonger i Brage, utlandsproffs i Schweiz och dessutom tränare i Dalkurd, Forssa, Dala Järna, Torsång, Husby och Bullermyren.
 Fantastiska år som jag skall dra nytta av i Falu BS. Jag blir något av klubbens alltiallo och skall se till organisationen och det idrottsliga går hand i hand, säger Bernard.

UTVECKLA?
Så viktigt att organisationen håller lika hög klass som det idrottsliga. Fallerar organisationen så fallerar även det idrottsliga till slut.
 Och det är ingen liten verksamhet som Bernard skall vara spindeln i nätet för. Över 400 aktiva i 22 lag och 70–80 ledare.
 Vi håller just nu på att arbeta fram en förfinad policy för all verksamhet. Grundpelaren är att alla skall ha rätt till att spela fotboll med en bra tränings- och matchmiljö, berättar Bernard.
 När spelarna blir lite äldre handlar det mycket om en nivåanpassning för varje individ.
 Att ha ett bra representationslag på både herr- och damsidan är viktigt för Falu BS FK.
 Herrarna har en grundstomme av unga spelare från årskullen 05–06, som spelade i nationella serien ifjol. I år är våra P15 med i en regional serie. Oerhört utvecklande för grabbarna.
 Lika viktigt är att grabbarna har några erfarna äldre lirare vid sin sida i A-laget. Just den kombinationen ser bra ut för tillfället.
 Och Bernard fortsätter att tala varmt om talanger i alla åldersgrupper.
 Det finns lovande grabbar i alla åldersgrupper och oerhört viktigt att de ser att man för en möjlighet att spela i A-laget.
Hur ser det ut på damsidan?
Vi har ett riktigt ungt damlag med flera duktiga kommande lirare i våra ungdomslag.
 För att ge alla föreningens lag bättre träningsmöjligheter planeras att ersätta en gräsplan på Kopparvallen med en konstgräsplan, som erbjuder mer aktivitetstimmar för den året-runt sport som fotbollen numera är.
 Ambitionen är att arbetet kan komma i gång redan till sommaren och vara klart senare i höst.
 Det andas optimism inom Falu BS FK, vilket vidimeras av klubbens A-lagstränare Robin Kizil.
 En bra organisation och satsningen som klubben gör är fantastisk. Många år sedan något liknande gjorts i Dalarna. Kul att vara med på denna resa.

Text och Foto: PeO Karlström

F

Knapp, skrolla upp