Toppfält: innehåll

Från Monark till Leksands IF

Andreas Hedbom vd Leksands IF
Andreas Hedbom
vd Leksands IF

Det är stor skillnad. Från jobbet som vd på Monark i Vansbro till vd-jobbet i Leksands IF är att gå från lagom anonymitet till full offentlighet. SHL-tabellen kan du läsa hela tiden.
Monarks bokslut publiceras en gång om året.

Jag gillar det nya läget. Jag bor i Leksand och har alltid varit intresserad av hockey. Efter 18 år som vd i Vansbro kände jag att det var dags att gå vidare. I februari har jag varit på nya jobbet i ett år.
Vad har jag tagit med mig från tiden Vansbro? Låt mig få säga först som sist att jag verkligen gillade jobbet i Vansbro. Att få jobba under den karismatiske entreprenören och italienaren Salvatore Grimaldi har varit enormt stimulerande. Det är orsaken till att jag blev kvar så länge. Det är hans sociala förmåga och hans generösa syn på människor som präglar mig.
Det tar jag med mig till Leksand. Empati och tillit är några av de ledord jag vill jobba efter.

FOLKETS LAG
En annan skillnad mot det tidigare uppdraget är att Leksands IF är större, folkligare och på en helt annan nivå. Ibland får jag känslan att folk inte förstår Leksands enorma storhet på marknaden.
Folkets lag är ingen överdrift. Titta hur det ser ut på läktarna från Ängelholm i söder till Luleå i norr. Det blå klubbmärket på de vita tröjorna (eller tvärtom) syns överallt. Känslan och engagemanget över hela landet för Leksands IF var en starkt bidragande orsak till att jag tog vd-jobbet.
Jag ser mitt jobb som ett extremt ansvarsfullt uppdrag. Jag vill vara med och ta Leksand vidare. Leksands IF ska vara bra för Leksands kommun och för hela Dalarna. Det är viktigt. Vi ska bidra och skapa mervärde för alla som bor här och alla som reser långa vägar och stöttar oss på matcherna. Visste du förresten att vi hade 45 000 åskådare på de sju första SHL-matcherna i Tegera Arena?
Jag är ansvarig för personal, organisation, arenan och ekonomi. Tomas Johansson sköter det sportsliga. Vi har ca 200 på lönelistan och 40 heltidsanställda. Föreningen omsätter nära 120 miljoner.

MÅNGA VILJOR
Leksands IF är en stor organisation med många viljor och mycket känslor. Ibland är det sorg, ibland är det glädje. Det är inget fel att deppa, men det får inte ta över. Glädjen ska vara starkare.
Jag blir glad när jag minns SHL-avancemanget i våras. Liksom när vi slog ut MoDo 2016. För att inte tala om 100-årsmatchen med alla hockeylegendarer i höstas. Där visade vi vilken stor föreningen vi är och hur många vi engagerar.

Andreas Hedbom, vd Leksands IF

Knapp, skrolla upp