Toppfält: innehåll
Medaljregn Till Fysiocenter Kettle Bell Club

Medaljregn till Fysiocenter Kettle Bell Club

Kettlebell
Sacke Danevad, Bengt Andersson, Henric Lennmark Appelbom, Per Olhans, Magdalena Grundström och
Ellinor Sjöström.

Nyligen arrangerades EM i maraton som gick i Nyborg i Danmark. Sex av Sveriges arton lyftare kom från Falun. Fem av dem veteraner, 40+.

Magdalena Grundström, som i grunden är en crossfit-tjej, sin internationella debut genom att göra 492 jerk med en 16 kg kula. Det var också första gången hon tävlade med den klotvikten och det resulterade i ett guld i veteranklassen, 50–59 år.

Ellinor Sjöström, 48, som innehar två världsrekord i veteranklassen, körde halfsnatch med 16 kg och förbättrade sitt eget tidigare världsrekord till 561 reps vilket gav guld i veteranklassen, 40–49 år.

Den unge talangen Henric Lennmark-Appelbom, 22, gjorde 350 reps, personligt rekord, med 24 kg i longcycle gav guld i amatörklassen.

Sacke Danevad, som nyss fyllde 60 år, debuterade även han i internationella mästerskapssammahang. Det var longcycle och half-snatch som gällde för honom.
Med en 16 kg kula i bägge fallen. Det blev 400 resp. 527 i veteranklassen, 60+. Guld i bägge fallen.

Klubbens äldste medlem, Bengt Andersson, 66, denna gång deltog han i longcycle med 16 kg och gjorde 419 reps. Även han i veteranklassen, 60+, men i en lättare viktklass än Sacke. Guld även här.

Per Olhans, 58, innehavare av fyra världsrekord, tog denna gång steget ner och tävlade mot de som var runt 15 år yngre, i klassen 40–49 år, då han tyckte att han nog gjort sina bästa resultat i den klassen han egentligen tillhör. Vilket också innebär att kulan blir 4 kg tyngre i både 30 och 60 min. seten.

Knapp, skrolla upp